Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


USS Orion

Föderációs Csillaghajó

Constitution osztály.

Épült: 2246-ban

Kifutott: 2248-ban

Státusz: Szolgálatban

 

Technikai leírás:

 

Típus: Hosszútávú kutatóhajó / Nehéz CirkálóKép

 

Gyártási időszak: 2244-2265

 

Méretek:

-Hossz: 289 méter

-Sugár: 130 méter

-Magasság: 67 méter

-Szintek száma: 23

-Tömeg: 600.000 tonna

-Legénység: 430 fő


Fegyverzet:

6 db VI-os típusú fézerágyú, teljes kimenet 4.000 TeraWatt

2 db fotontorpedó-vető + 120 torpedó

 

Védelmi rendszerek:

Pajzsrendszer, teljes kapacitás 594.000 TeraJoule

Standard monotánium dupla burkolat

Standard szerkezeti integritás mező

 

Sebesség:

Normál utazósebesség: 5-ös fokozat

Maximális sebesség: 8-as fokozat

 

Diplomáciai Fokozat:

****

 

Élettartam:

20 év

 

Felújítási időszakok:

Minimális: 1 évente

Standard: 2 évente

Jelentős: 10 évente

 

A Constitution osztály a Csillagflotta történelmének talán leghíresebb osztálya, mely legendássá vált a maga idejében. A USS Constitution új alapokat állított fel a későbbi csillaghajók számára. Gyors, mélyűri kutatásra és hadihajónak is egyaránt alkalmas volt, és csak kevés hajó vette föl vele a versenyt az ismert űrben. A 430 fős legénység a maga idejében a legnagyobb létszámú legénység volt, mely csillaghajón addig valaha szolgált. Elődeivel szemben, diplomáciai konferenciák megtartására is alkalmassá vált, melyekre ad dig csak csillagbázisokon volt lehetőség.

A USS Constellation megépíté se után nem sokkal, 2245-ben útjára indult a USS

 Kép

Enterprise is, mely az NCC (Naval Construction Contract) 1701 azonosítási számot kapta. Ez lett a Föderáció leghíresebb csillaghajója. Negyven év szolgálati idő alatt az Enterprise számtalan új világot fedezett fel, felvette a kapcsolatot sok új fajjal és civilizációval, valamint testvérhajóihoz hasonlóan többször is harcolnia kellett a Romulán és Klingon Birodalmak hajóival és azok legénységével, hogy megvédje a Föderációt azoktól.

 

 

 

A Constitution osztályt hosszútávú kutatási küldetésekre tervezték, olyanokra amikor a hajó akár több hónapra is lehet bármilyen utánpótlási bázistól. Ezeket a küldetéseket ötéves periódusokra osztották fel a Csillagflottánál. Mivel a hajóosztály elsősorban kutatási feladatokat kell, hogy végrehajtson, ezért minden egyes Constitution osztályú hajón 14 tudományos labor található, melyben bármilyen tudományos vizsgálatra lehetőség van. Az Enterprise számos küldetésben vett részt, először April, majd Pike és végül Kirk kapitány irányítása alatt. Kirk volt az, aki a legtöbb veszélyes küldetést végezte el az Enterprise-szal, és főleg ennek az időszaknak köszönheti az osztály a hírnevét.

 

2265-re a korai Constitutionok elérték élettartamuk végét. A Csillagflotta úgy döntött, hogy a hajók pótláKépsára egy teljesen új osztályt tervez. Nem sokkal később kiderült, hogy semmilyen akkori tervezet nem felelne meg az elvárásoknak, ezért a Constitution osztály hajóinak felújítása mellett döntöttek. A USS Enterprise volt az első, amely átesett ezen 2269-ben. A munkálatok 18 hónapig tartottak. Egyetlen korábbi hajót sem fejlesztettek tovább ennyire alaposan; alapjában véve egy teljesen új hajót építettek a régi hajó szerkezetébe.

 

Hajónk MSD-je:

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.